Ścieżki rowerowe
img [15] img

16 Marca 2011, o 17:53
To tak, zacznę może od pytania do Tyszan co myślą o rowerzystach, jak i równiez o Pieszych, którzy nie zważają po której części chodnika chodzą ( po ścieżce rowerowej czy po ścieżce dla pieszych)
Ja powiem że bulwersuję mnie jak ktoś chodzi/jeździ po nieprawidłowej stronie, i ktoś powinien coś z tym zrobić.

Sprawa 2. Jestem nałogowym rowerzystą i zauważyłem, że niektóre ścieżki rowerowe są źle oznaczone, lecz gdy pojechałem do Bierunia zrozumiałem że w Tychach nie jest źle.

Jednakże ścieżka na al.Jana Pawła II (niebieska trasa rowerowa), jest nieoznaczona , chodzi mi o znaki poziome, które są słabo widoczne, i nie wiem po której stronie mam jeżdzić, a do tego chodnik nie jest zbyt nowy i nie wygodnie się jeździ na rowerach bez amortyzatorów.

Podobnie jest na ulicach od Mąkołowskiej przez Wronią aż do leśniczówki, ( trasa czerwona w stronę katowic) ale tym razem chodzi o znaki pionowe. Żeby dostrzec którędy prowadzi trasa trzeba troche się pomęczyć (ja sobie poradziłem dzięki przewodnikowi-kieszonkowemu).
Trasy powinny być wyremontowane ( ew. lepiej oznaczone)

PS.: Slyszałem że Radni wchodzą niekiedy na forum, więc jeśli ktoś zauważy mój temat proszę o pomyślenie nad danymi problemami.
© 2001-2012 by NOLTYCHY.pl & Control   Reklama |  Kontakt |  Mapa serwisu |  Polityka prywatności |  Zasady korzystania z serwisu |  Partnerzy |  rss RSS