IV edycja Targów SweetTARG w Katowicach
Autor: Redakcja
3 Marca 2013
Oceń tekst:  0
W dniach 3-5 marca odbędzie się czwarta edycja Śląskich Targów Cukierniczych, Piekarniczych i Lodziarskich SweetTARG 2013.
img

W tegorocznej wystawie swój udział zgłosiło ponad 100 rzemieślników, producentów, dystrybutorów, importerów oraz usługodawców działających na rzecz branży cukierniczej, piekarniczej i lodziarskiej. Targom towarzyszyć będą warsztaty, wykłady, panele dyskusyjne oraz prezentacje własne firm.

Zobacz szczegółowy program.

 

 

 

Stowarzyszenie Rzemieślników Piekarstwa RP poprowadzi Forum Piekarniczo-Cukiernicze, podczas którego kunszt swojej pracy zademonstrują liderzy i specjaliści działający w sektorze piekarsko-cukierniczym. Będzie to również prezentacja producentów maszyn, urządzeń, linii technologicznych i surowców. Po raz kolejny w Katowicach zagości Mała Akademia Mistrzostwa Zawodowego. MAMZ jest organizatorem ogólnopolskiego konkursu kierowanego do uczniów kształcących się w zawodzie cukiernik i piekarz. Na stoisku Małej Akademii odbędą się II Zespołowe Mistrzostwa Młodych Cukierników i Piekarzy, a w Specjalnej Strefie Mistrza Branży zobaczyć i skosztować będzie można EUROPĘ PEŁNĄ SMAKÓW, gdzie odbędą się ciekawe i innowacyjne pokazy technologiczne. Motywem przewodnim będą tu nowości zainspirowane polskimi i europejskimi tradycjami kulinarnymi.

 

 

 

Premiery i innowacje SweetTARG 2013

Baker Polska po raz pierwszy w Polsce przedstawi Lodową Drożdżówkę. Firma Baker dokona także premierowej odsłony ogólnopolskiego portalu internetowego, służącego promocji pieczywa wśród konsumentów. Eksperci Pfahnl Polska zaprezentują pieczywo kiełkowe ekologiczne z czystą etykietą, bez dodatków chemicznych, pieczywo 6 ziaren o dużej zawartości błonnika, pieczywo ziemniaczane z potasem i mikroelementami, kule alpejskie, serowe czy mufin wielkanocny. Na stoisku odbędą się konkursy w jakich wygrać będzie można tablet oraz wycieczkę do Turcji. Firma Kames zaprezentuje sposób na rozpoczęcie własnej produkcji lodów bez angażowania dużych środków finansowych. Polmarkus pokaże nowości marki Suprema oraz wyroby cukiernicze z wykorzystaniem Past Elenka. Na stoisku Gastronomasz będzie można kupić maszyny w specjalnych targowych cenach, a firma Giko przedstawi najnowszy piec modułowy GWAREK. Komages prezentować będzie nowość - Płynną Masę Lodową UHT. Ponadto firma Gel-matic wystawi nowy model maszyny mv 250 pm o wydajności 45 kg lodów na godzinę. Nie zabraknie atrakcji wśród dekoracji czekoladowych, pojawi się niespotykana oferta mieszanek i posypek czekoladowych, naturalnie barwionych i aromatyzowanych w kolorach wiosny – to wszystko na stoisku firmy Barbara Luijckx.

Podczas trzech dni targów SweetTARG zobaczycie Państwo wykonane z precyzją i rozmachem cukiernicze i piekarnicze arcydzieła, nowości technologiczne, maszyny i urządzenia oraz innowacyjne rozwiązania wykorzystane w piekarniczym, cukierniczym i lodziarskim sektorze polskiej gospodarki. Do odwiedzenia zapraszamy również przedstawicieli branży Ho Re Ca.

Targi są czynne w dniach 3-4 marca w godzinach 10:00 - 17:00, a w dniu 5 marca od godziny 10:00 do 16:00.

 

 

 

Bilety do nabycia w kasie w pawilonie nr 3,
gdzie dokonać można rejestracji swoich danych,
dzięki czemu cena biletu będzie niższa o połowę.

 

 

Ceny biletów:

Bilet normalny: 30 PLN
Bilet normalny po rejestracji: 15 PLN
Elektroniczny katalog targowy (cena zawiera nośnik pendrive): 20 PLN

Tutaj możesz dokonać rejestracji.

 

 

 

Ceny miejsc parkingowych:

- samochód osobowy: 10 PLN
- samochód dostawczy: 15 PLN
- autobus: 20 PLN
- motocykl: 5 PLN



UWAGA!

Zaproszenie na targi jest jednorazowe
i nie upoważnia do bezpłatnego wjazdu na teren targów.

Opłaty za parking dokonuje się przy bramie wjazdowej
od ul. Bytkowskiej 1.


Dodaj materiał na:   
wykop.pl gwar.pl twitter.com blip.pl flaker.pl digg.com facebook.com
Komentarze (0)
Pseudonim (maksymalnie 50 znaków)
Można wpisać maksymalnie 2000 znaków. Pozostało 2000 znaków.
Podobne materiały
Nie odnaleziono.
© 2001-2014 by NOLTYCHY.pl & Control   Reklama |  Kontakt |  Mapa serwisu |  Polityka prywatności |  Zasady korzystania z serwisu |  Partnerzy |  rss RSS